Skip to content
Social

ALERTĂ! Epidemia de gripă închide paisprezece unităţi de învăţământ din Capitală

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti au anunţat, miercuri, că paisprezece unităţi de învăţământ din Capitală vor fi închise din cauza epidemiei de gripă, până la finalul săptămânii.

Este vorba despre Centrul Social ”Sfântul Andrei”, grădiniţele 4, 47, 50, 60, 207, 229, ”Scufiţa Roşie” şi ”Albinuţele”, dar şi şcolile 66, 70, 88, 162 şi 195.

Potrivit oficialior Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în unităţile şcolare din Capitală s-au confirmat 417 cazuri de gripă şi 2.046 de viroze.

În cazul în care situaţiile şcolare ale elevlor din şcolile ce urmează a fi închise nu au fost încheiate, profesorii vor lua măsuri pentru finalizarea acestor operaţiuni după reluarea cursurilor.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat miercuri că se constată o evoluţie epidemică a gripei, înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări.

Pintea a precizat care sunt condiţiile în care pot fi închise unităţile şcolare, respectiv absenteismul care depăşeşte 20% la clasă sau în şcoală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *