Skip to content
Politică

Alertă în București. Un angajat ALPAB lămurește care sunt zonele de risc EXCLUSIV

f64.ro

Adăpostirea în casă rămâne varianta cea mai sigură pentru a evita accidentele în timpul furtunii care amenință să se declanșeze miercuri seară în București, dar angajații de la Administrația Lacuri, Parcuri, Agrement (ALPAB) se așteaptă și la incidente nedorite cauzate de teribilism sau inconștiența localnicilor.

Avertismentul a fost transmis. La această oră se mai verifică odată arborii, dar situația este mai complexă. Nu știm intensitatea furtunii”, explică, pentru PSNews.ro, Gigel Andrabulea, angajat în cadrul ALPAB.

Parcurile, aleile și locurile de joacă sunt cele care ar trebui evitate în timpul furtunii și poate și imediat după încetarea acesteia. „Acestea sunt zonele cele mai periculoase. Este de ajuns ca un arbore să fie mâncat pe interior în proporție de 30% pentru ca un vânt mai puternic să îl rupă.

În același timp, o furtună de intensitate mare poate pune probleme si unui arbust tânăr și viguros. Încă așteptăm precizări din partea meteorologilor pentru a vedea cu ne ne vom confrunta. Poate acum va înțelege și publicul de ce suntem nevoiți să facem constant toaletări la arbori. Am văzut reacții pe această temă care m-au deranjat, inclusiv din partea doamnei Oana Pellea”, a menționat Andrabulea.

Acesta este și reprezentant al Asociației Cascadorilor, care a reînnoit  protocolul cu IGSU pentru intervenții pe bază de voluntariat în cazul în care li se solicită acest lucru. „Avem cascadori voluntari care se pot alătura forțelor de salvare dacă ni se solicită acest lucru. Oricum, sfatul pentru populație ste să se adăpostească din timp în case și să evite să iasă până după trecerea furtunii.

Pentru cei care, prin natura muncii, sunt nevoiți să circule pe străzi sfatul este să fie atenți la acoperișuri, la învelitorile stațiilor de autobuz și la panouri publicitare și copertine care pot fi smulse de vânt”, avertizează Gigel Andrabulea.

Pe lângă București, alte  județe sunt vizate de avertizarea meteo: Teleorman, Giurgiu, Ilfov. Dâmbovița Vrancea, Buzău și Bacău.

În Capitală, conform deciziei autorităților, cursurile școlare se vor suspenda începând cu ora 17: 00, iar populația a fost avertizată să se retragă în locuințe sau în alte adăposturi sigure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *