Skip to content
Politică

Alertă în Paris. Amenințare de atentat pe o cursă British Airways

the verge theverge.com

Un avion al companiei British Airways a fost reținut  la sol duminică, 17 septembrie, de autoritățile franceze, pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris și pasagerii evacuați rapid, după ce la adresa aeronavei și a călătorilor a fost emisă o amenințare de atentat terorist.

Nu se știe deocamdată dacă amenințările au fost adresate la telefon sau dacă s-a găsit un bilet sau dacă a provenit chiar din rândurile celor 150 de pasageri aflați la bord.

Aeronava, un Airbus A320, care se afla pe pistă și începuse operațiunile de decolare, s-a întors la punctul de îmbarcare. Aeronava a fost înconjurată imediat de forțe de ordine. Toți pasagerii au fost debarcați, la fel și bagajele și vor trece din nou printr-un filtru de securitate, anunță digi24.ro.

Verificări se fac și la avion, posibilii atentatori putând monta o bombă la bordul aeronavei. Autoritățile franceze au intrat în stare de alertă după atentatul de vineri din metroul londonez, mai ales că unul dintre suspecți a fost reținut de polițiștii britanici în Dover, port aflat pe țărmul Canalului Mânecii și folosit pentru legătura dintre Marea Britanie și Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *