Skip to content
Prahova Știri locale

Alertă în Prahova din cauza unui posibil transport de produse radioactive la groapa de gunoi de la Băicoi

Autorităţile din judeţul Prahova sunt în alertă, miercuri dimineaţa, după ce un apel la 112 anunţa că o cisternă plină cu substanţe radioactive se îndreaptă către groapa de gunoi din oraşul Băicoi. Reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Poliţiei Prahova sunt la faţa locului pentru a face verificări.
Primele măsurători făcute asupra substanţelor transportate de cisterna incriminată arată că produsul se înscrie în parametrii şi nu este periculos pentru mediu. Se aşteaptă acum o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Prahova pentru a face noi verificări. Deocamdată nu sunt informaţii concrete cu privire la provenienţa nămolului din cisternă. Se pare că cisterna ar fi înmatriculată în judeţul Sălaj, dar transportul vine din zona judeţului Cluj, informează adevarul.ro.
Potrivit unor surse apropiate de anchetă, un apel la 112, venit din partea unui cetăţean, anunţa că la groapa de gunoi din Băicoi urmează să fie adusă o cisternă în care se află produse radioactive. Potrivit aceloraşi surse, cisterna respectivă transportă, conform documentelor, nămol adus din judeţul Cluj.
Reprezentanţii Gărzii de Mediu şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IJP Prahova se află la faţa locului şi urmează să verifice transportul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *