Alertă în R. Moldova. Resturi de dronă Shahed, depistate în apropiere de frontiera cu Ucraina

Dorin Recean
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / ELENA COVALENCO

Resturi de dronă de tip „Shahed” au fost depistate duminică după-masă în apropiere de satul Etulia, o localitate din sudul R. Moldova, situată în apropiere de frontiera moldo-ucraineană, iar polițiștii de frontieră de la Chișinău iau în calcul că acestea provin de la drone doborâte de ucraineni.

Premierul moldovean, Dorin Recean, a reacționat, condamnând ,,atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei”, care au afectat iarăși Republica Moldova.

„Astăzi, fragmente de dronă au fost găsite în partea de sud a Republicii Moldova. Investigația este în derulare. Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a scris șeful Cabinetului de miniștri pe internet.

Și ministrul moldovean al Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a condamnat ,,atacurile barbare constante ale Rusiei împotriva Ucrainei, care afectează direct și Republica Moldova. Rămășițele dronei Shahed, găsite astăzi în sudul țării în apropierea graniței, sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”, a notat Mihai Popșoi pe internet.

,,Poliția de Frontieră informează că astăzi, 11 februarie 2024, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”.Operativ, informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul.Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”, anunță reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: