Alertă în România – Tot mai multe fraude. False fonduri de pensii

Sursa foto: Unsplash

Mulți români primesc mesaje în care li se cere să investească, dar de fapt alimentează conturi ale unor persoane care derulează fraude financiare.

Cu promisiuni pentru o viață fără grijă la bătrânețe, infractori informatici păcălesc români pentru a obține viramente de la aceștia. Fenomenul este semnalat de publicația studiifinanciare.ro.

„Atacatorii aplică o combinație de tactici, tehnici și proceduri pentru a-și păcăli țintele, care variază de la promisiuni de profituri extraordinar de mari pentru diferite investiții până la oferirea de consiliere financiară nesolicitată sau de evaluare a programelor de administrare a fondurilor de pensii”, spune materialul citat.

Aceste fraude profită adesea de lipsa de cunoștințe financiare despre fondurile de pensii și exploatează încrederea și teama, ducând la pierderi financiare semnificative și daune emoționale. Rata de succes este destul de mare, în principal din cauză că sunt extrem de diverse și că autorii lor se pot adapta rapid la scenarii diferite, în funcție de situație.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: