Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că nu am avut forme severe de COVID-19 la copii, dar noile tulpini de coronavirus care circulă se transmit mai ușor, deci „categoric copiii sunt un element important de prevenţie din partea tuturor”.
Andreea Moldovan susține că noile tulpini de coronavirus sunt mai contagioase pentru copii
„Noile tulpini circulante sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor, de aceea categoric copiii sunt un element important de prevenţie din partea tuturor. Nu am avut foarte multe forme severe la copii, ceea ce este îmbucurător, dar prevenţia rămâne de bază şi este un sector la care trebuie să fim cu toţii extrem de atenţi”, a declarat secretarul de stat, pentru News.ro.
Bolnavii de cancer sunt disperați și-l acuză pe fostul ministru Vlad Voiculescu că le-a întors spatele în criza citostaticelor: Ne-a ignorat și în primul mandat
Ciolacu: S-a făcut o presiune ca noi să depunem moţiunea de cenzură cât era criza politică din interiorul coaliţiei, gâlceava aia
Modificările operate de Ghinea la PNRR pot lăsa România fără miliardele de la UE. Nervi întinși la maximum în PNL
”Familia disfuncțională” PNL-USRPLUS. Silviu Mănăstire: În esență, se ceartă pe bani, ceea ce este deja un conflict de interese
Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, reacționează după ce Comisia Europeană a cerut modificarea PNRR: „Asta e principala mea așteptare!”
Și Moldovan a remarcat faptul că vârsta medie a celor care ajung să fie internați în spitale cu COVID-19 a scăzut. De asemenea, și formele de boală sunt mai severe.
„Ceea ce se observă în spitale este o rată mai mare de internare a persoanelor cu vârstă mai scăzută decât au fost în valurile anterioare, şi cu forme grave la aceste categorii. Deci vârste de adult tânăr”, a declarat secretarul de stat, pentru News.ro.
Vaccinurile, eficiente și în raport cu noile tulpini de coronavirus
Andreea Moldovan a ținut să sublinieze, totuși, că vaccinurile care se administrează deja pot proteja și în fața acestor noi tulpini de virus: „Nu avem foarte multe date de eficienţă, cele pe care le avem sunt de multe ori aproximative, dar cu siguranţă nivelul de anticorpi neutralizanţi care apare are un grad de protecţie şi faţă de aceste noi tulpini”.
Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie circulă deja în România din ianuarie. Institutul Național de Sănătate Publică transmitea, pe 23 februarie, că această variantă e prezentă în jumătate din județe și există o probabilitate mare de a cuprinde toată țara în viitorul apropiat.
Săptămâna trecută au fost depistate primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, iar luni două cazuri cu varianta braziliană.