Skip to content
Economie Societate

ALERTĂ – Probleme cu avioanele Boeing. Aeronavele sunt ţinute la sol

Boeing a descoperit o a doua problemă de software la avionul 737 MAX, pe lângă cea a sistemului MCAS, care a condus la consemnarea la sol a aeronavelor de acest tip de pe tot Globul, au afirmat surse din companie pentru Washington Post, potrivit digi24.ro.

Administrația Aviației Federale a cerut Boeing să rezolve a doua problemă legată de sistemul de control automat în timpul zborului la avioanele 737 MAX 8. Anunțul companiei Boeing vine la scurt timp după publicarea unui raport preliminar în cazul prăbușirii avionului Ethiopian Airlines, scrie b1.ro.

Problema de software descoperită recent afectează flapsurile avioanelor și alte componente hardware cu rol de stabilizare a aeronavelor, însă Boeing a precizat că informațiile suplimentare sunt clasificate, întrucât este vorba de un subiect critic pentru siguranța zborului.

Această a doua problemă explică de ce zborurile cu avioane Boeing 737 MAX 8 nu au fost încă reluate, cu toate că, inițial, Boeing a anunțat un plan de update de software pentru sistemul MCAS.

„Evident, am ajuns într-o situație în care nu ar fi trebuit să ne aflăm. Nimeni nu își dorește să se afle în situația în care a existat un factor care a contribuit la un accident aviatic, iar după trei săptămâni mai descoperi încă unul”, a precizat o sursă apropiată anchetei pentru Washington Post.

Raportul preliminar apărut joi îi exonerează de orice vină pe piloți și arată că aceștia au respectat inițial procedurile de urgență recomandate de Boeing, oprind sistemul MCAS și încercând să preia manual controlul avionului. Cum nu au reușit să redreseze aeronava care intrase în picaj din cauza sistemului MCAS, piloții au repornit acest sistem, lucru care a accentuat și mai mult înclinarea avionului cu botul în jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *