Skip to content
Politică

Alertă! Sute de cazuri de gripă, înregistrate în România

Temperaturile scăzute din ultima perioadă generează multiple cazuri de gripă.

Astfel, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cazurile de gripă confirmate în laborator în acest sezon au crescut de aproape 60 de ori, informează postul de televiziune B1 TV.

De la începutul acestui sezon și până în prezent au fost înregistrate șase decese din cauza gripei. Totodată 230 de persoane s-a îmbolnăvit în această perioadă.

Este vorba de mult mai multe cazuri înregistrate acum față de aceeași perioadă a anului trecut, când patru persoane și-au pierdut viața din cauza gripei.

Peste 70% din cazurile de gripă confirmate în laborator de la începutul sezonului au fost de tip AH3N2, iar cele șase decese au avut drept cauză același tip de virus.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile atenționează că gripa este o boală care afectează între 5 și 15% din populație, iar cea mai sigură măsură de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea.

Gripa sezonieră este cauzată de virusurile gripale umane care afectează căile respiratorii. Printre simptomele pe care le au persoanele bolnave de gripă se numără febra, durerile de gât, secrețiile nazale și tusea seacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *