Skip to content
Politică

Alertă teroristă în Germania pe un stadion. Se repetă scenariul de la Paris? FOTO

Meciul amical dintre reprezentativele Germaniei şi Olandei, programat în această seară, a fost anulat şi stadionul din Hanovra, HDI Arena, a fost evacuat. Partidă trebuia să se dispute la Hanovra, de la 21:45. Ulterior, oficiali germani au anunţat că motivul anulării este reprezentat de o ameninţare cu bombă. Şi o sală de concerte din oraş a fost evacuată, informează realitatea.net.

O maşină-capcană a fost găsită lângă stadion, aceasta fiind deghizată în ambulanţă.

Teroriştii plănuiau atacuri atât în stadion, cât şi în afara acestuia, poliţia germană precizând că a fost găsită şi o bombă artizanală în stadion. Poliţia le cere oamenilor să stea în case.

O sală de concerte din Hanovra a fost evacuată în urmă cu puţin timp de către poliţia germană.

Poliţia a anunţat că au promit „ameninţare concretă” cu bombă, conform şefului Poliţiei din Hanovra, Volker Kluwe. Ultimele informaţii arată că a fost găsită o geantă cu explozibil în incinta stadionului.

Oficiali germani au afirmat pentru televiziunile locale că au existat informaţii că un atac cu bombă este plănuit în timpul meciului şi că acesta este motivul pentru care s-a decis anularea partidei şi evacuarea stadionului.

meci_29258200

Presa germană afirmă că poliţia deţine informaţii concrete privind o ameninţare cu bombă. Poliţia a precizat că anularea meciului se face din motive de securitate.

„Spectatorilor li s-a cerut să părăsească stadionul rapid, însă fără să intre în panică. În momentul anulării, echipa naţională a Germaniei era în drum spre stadion, însă a făcut cale întoarsă”. La acest meci ar fi trebuit să participe şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi alţi membri ai cabinetului său.

medic1_60789800

Un poliţist a afirmat pentru o publicație britanică faptul că „un obiect suspect a fost găsit pe stadion”. Poliţia germană a blocat toate drumurile care duc către stadion.

De asemenea, un pompier a precizat, înainte, că un „obiect suspect” a fost găsit lângă stadion. Capicitatea stadionului HDI Arena din Hanovra este de aproximativ 49.000 de persoane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *