Skip to content
Externe

Alerte cu bombă în mai multe şcoli din Transnistria. Reacţia liderului separatist

adevarul

Mai multe instituţii de învăţământ din regiunea transnistreană au fost ţinta unor alerte cu bombă, luni dimineaţă, care după verificări s-au dovedit a fi false. Anunţurile despre pretinsa minare au fost expediate prin poşta electronică, potrivit adevarul.

Mesaje despre minare au fost trimise aproape tuturor şcolilor, gimnaziilor, liceelor şi colegiilor din Bender, Dubăsari, Rîbniţa şi Camenca. De asemenea, a fost vizată universitatea şi colegiul militar din Tiraspol. Ministerul de interne de facto din regiunea transnistreană precizează că alertele continuă să vină şi pe adresele altor instituţii de învăţământ. Autorii spun că nu vor mai tolera „ocupaţia rusească” şi cer „eliberarea Transnistriei”.

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoleski, a venit cu o reacţie, precizând că structurile responsabile efectuează verificări, iar deocamdată nicio alertă nu s-a confirmat. Potrivit lui, răspunderea pentru distribuirea unor astfel de informaţii va fi „serioasă”. Acesta a mai spus că de data aceasta  autorii alertelor au decis să le dea şi o conotaţie politică, însă nu se va admite dezbinarea societăţii pe criterii etnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *