Skip to content
Politică

Alex Dimitriu, avocatul fraților Micula, dă târcoale Ministerului Justiţiei. Ce funcţie va primi de la Stelian Ion

b1.ro
" "

Avocatul Alexandru Dimitriu a fost propus de ministrul Stelian Ion ca secretar de stat la Ministerul Justiției. În vârstă de 39 de ani, acesta este avocat partener în casa de avocatură a lui Gheorghe Piperea, în prezent fiind membru PLUS, după ce anterior a activat ca membru PNL timp de 10 ani.

După remarcă Newsweek România, Dacian Cioloș nu l-a uitat pe avocatul Alexandru Dimitriu. Acum, vrea să îl impună pe funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției, minister condus de controversatul Stelian Ion, de la USR. De aproximativ o săptămână, avocatul Alexandru Dimitriu face potecă la Ministerul Justiției.

" "
" "

Publicaţia aminteşte că Dimitriu a cochetat cu politica încă din anul 2003. Atunci, era membru al PNL, calitate pe care a deținut-o până în 2013. Din 2019, a devenit membru PLUS, formațiunea politică condusă de Dacian Cioloș. În preajma alegerilor locale de anul trecut, Dimitriu a fost desemnat candidatul USR-PLUS la funcția de primar al Sectorului 5. Dar Cioloș l-a retras de pe listă pentru a-i face loc liberalului Cristian Băcanu.

Contactat de Newsweek România, avocatul Alexandru Dimitriu a spus că va fi numit secretar de stat la Ministerul Justiției. „Urmează să se finalizeze încet, încet. Nu am încă o numire pe funcția de secretar de stat, dar o aștept”, a declarat avocatul Dimitriu. Întrebat care sunt motivele pentru care se duce la Ministerul Justiției fără a fi numit oficial în funcția de secretar de stat, Alexandru Dimitriu a spus așa: „Sunt la secretariat. Am venit să văd ce se întâmplă pe aici, am întrebat în stânga și-n dreapta, ca să mă acomodez. Am discutat și cu domnul ministru, am fost în ședințe. Nu sunt angajat pe cabinetul ministrului”.

Cum poate participa un viitor demnitar la ședințele ministerului fără a avea o calitate oficială sau să existe un document oficial în acest sens? Doar ministrul Stelian Ion știe. Ulterior, Alexandru Dimitriu a spus că nu a participat la vreo ședință cu staff-ul. „Am fost la o discuție cu domnul ministru. Nu am acces la documente. Am spus că am fost la secretariat pentru că așa se intră. Nu știu când iese decizia de numire. Încă nu am discutat pe ce direcție o să fiu. Eu sunt membru PLUS în alianță cu USR”, a mai spus avocatul Dimitriu.

Alexandru Dimitriu a fost unul dintre avocații care au reprezentat pe plan local interesele fraților Ioan și Viorel Micula, cei care au obținut în urma unui proces internațional nu mai puțin de 912,5 milioane lei de la statul român. Banii au fost plătiți de Ministerul Finanțelor în mandatul de ministru al lui Florin Cîțu, actualul premier al României, obligat de decizia arbitrală de la Washington.

Întrebat dacă a fost avocatul fraților Micula împotriva statului român, Alexandru Dimitriu a spus următoarele: „Da, am reprezentat European Drinks, dar nu împotriva statului român. Am fost avocat aici în țară, nu la nivel internațional. Nu mai reprezint familia Micula”, mai scrie Newsweek România.

Alex Dimitriu a devenit cunoscut în anii 2000, când a participat la show-ul Vara Ispitelor de pe Pro TV alături de partenera sa de atunci, Cosmina Păsărin.

Potrivit prezentării de pe site-ul cabinetului de avocatură al lui Gheorghe Piperea, Alexandru Dimitriu este Doctor în drept al Universității București – calificativul excelent (summa cum laude) cu tema Tema: Recuperarea creanţelor prin procedura insolvenţei. El este și cadru didactic la Facultatea de Drept. A publicat mai multe cărți de drept la editura CH Beck.ax

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *