Skip to content
Politică

Alexandru Cumpănașu, despre dublul tăiș al Alianței Vestului: Este periculos

" "

Alianța Vestului, prin care se dorește atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea zonei de vest a țării a fost semnată sâmbătă de către primarii Nicolae Robu (Timişoara), Emil Boc (Cluj- Napoca), Gheorghe Falcă (Arad) şi Ilie Bolojan (Oradea).

Președintele Coaliției pentru Modernizarea Romaniei, Alexandru Cumpănașu a declarat duminică la Antena 3 că această inițiativă transmite un mesaj de ruptură între vestul și estul României.

Știm și este evident acest lucru că există o tendință a Ungariei împreună cu niște țări care nu-și doresc foarte mult o Românie mare și puternică să o divizeze. Vorbim de o Transilvanie independentă de jure sau de facto și nu plecarea cu ea în spate cum încearcă unii să ducă în derizoriu argumentele noastre, o Transilvanie independentă administrativ sau politice care este visul nu numai al Ungariei, ci și al altor țări.

Eu am reacționat la această alianță așa zisă a Vestului, nu pentru că 4 primari și-au dat mâna să facă proiecte, acesta este un lucru foarte bun, o asociere a unor administrații publice pentru proiecte europene e foarte bună. Problema este alta, și anume mesajul politic pe care acești 4 primari importanți din Transilvania l-au dat. Dânșii nu vorbesc doar despre proiecte pe care vor să le facă în comun, ci despre o opoziție între Vestul României și București. Vorbesc despre o rupere practic de facto între ceea ce se întâmplă în Transilvania, care este perfectă, minunată, dânșii au un management fantastic și Bucureștiul care este corupt, nenorocit și care nu merită nimic. Eu nu spun că n-au dreptate, dar am o observație, la București s-a perindat și domnul Boc, sau nu mai ține minte, Falcă a fost secretar general al PNL, Bolojan a fost secretarul general al Guvernului, adică criticarea Bucureștiului și antiteza pe care o pun alimentează tezele UDMR-ului care nu e de capul lui, e subvenționat de la Budapesta, și aici există si foarte multe probe, vi le și spun, președintele de onoare a PDMT este fostul șef al serviciior secrete maghiare.

Faptul că suntem orbi și nu vrem să vedem că poate nevoit, poate dintr-o bună credință, oamenii ăștia fac jocul unor forțe străine, mi se pare periculos. Dacă vrem să facem ceva pozitiv pentru țară și să fie un management mai bun eu cred că acești primari împreună cu alți primari și alți cetățeni trebuie să pună presiune pe conducătorii lor de la București, dar nicidecum să pună în antiteză Transilvania față de regat, Vestul față de Est, pentru că asta nu face decât să dea apă la moară nu numai UDMR-ului , dar și unor români nenumlțumiți de modul în care se conduce de la București.

Nu pot să nu remarc că această miscare a celor 4 primari si manifestul politic public nu e mănușă pe discursul lui Kelemen Hunor care spune: n-avem autostraăzi, n-ați fost în stare voi Bucureștiul. Prea multe coincidențe. Eu n-am spus că dânșii sunt parte a unei rețele mafiote, ci am spus că ori sunt subvenționați, ori sunt de bună credință. Cert este că fac jocul acestor forțe care vor să rupă România, atât am spus.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *