Alexandru Muraru cere demisia prefectului de Iași care este și președinte al PSD

Alexandru Muraru / Facebook Alexandru Muraru
Sursa foto: Alexandru Muraru

Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, susține că informațiile potrivit cărora prefectul de Iași Bogdan Cojocaru aplică cu dublă măsură reglementările legale, în funcție de interese politice, sunt alarmante și arată incapacitatea de a îndeplini simultan poziția de prefect și cea de președinte interimar al PSD Iași. Deputatul PNL va cere trimiterea corpului de control al MAI pentru a verifica activitatea prefectului Cojocaru, căruia îî cere demisia și îi reproșează că încurcă prefectura cu sediul PSD.

„Informațiile apărute în presă despre modul abuziv în care aplică cu dublă masură reglementările legale în funcție de interese politice sunt alarmante și reprezintă motivul pentru care solicit demisia prefectului penal Bogdan Cojocaru și trimiterea urgentă a corpului de control al MAI pentru a investiga activitatea Instituției Prefectului Iași. Puse în oglindă, două situații similare din comuna Popești și Prisăcani sunt tratate diferit de către prefectul Bogdan Cojocaru”, spune Alexandru Muraru.

Potrivit acestuia, în cazul comunei Prisăcani, prefectul PSD al județului Iași a validat o ședință de consiliu local, deși aceasta nu avea cvorum.

„Motivul a fost evident unul politic, întrucât respectiva ședință, cu caracter extraordinar, a fost organizată pentru depunerea jurământului unui consilier local PSD, deși aceasta nu este o procedură cu caracter urgent. Potrivit legii, validarea și depunerea jurământului nu poate avea loc decât în fața unui plen legal constituit, așa cum a arătat inclusiv Ministerul Dezvoltării, care a emis îndrumări în acest sens pentru mai multe primării care s-au confruntat cu situații similare”, explică Muraru.

Acesta mai precizează că o situație identică s-a întâmplat la Popești, unde prefectul social-democrat a decis că un consilier local care a depus jurământul într-o ședință la care nu s-a întrunit cvorumul necesar nu poate intra în exercitarea mandatului. Ambele fiind două cazuri similare, cu decizii diferite, în funcție de interesele de partid.

„Este clar pentru toată lumea că Bogdan Cojocaru folosește Instituția Prefectului Iași ca instrument politic și confundă biroul de prefect cu cel de președinte interimar al PSD Iași. Acesta este motivul pentru care voi cere trimiterea corpului de control al MAI să verifice activitatea prefectului Cojocaru.

În numeroase rânduri, de când a preluat mandatul de prefect, Bogdan Cojocaru s-a remarcat cu atacuri la instituțiile conduse de liberali, cu numeroase gafe (a se vedea neînțelegerea modului în care se calculează tariful deșeurilor, nerespectarea drepturilor angajaților din subordine) și politică 100% la locul de muncă”, mai arată Alexandru Muraru, liderul liberalilor ieșeni.

Acesta subliniază că Bogdan Cojocaru este singurul prefect din țară care este și președinte interimar al unui partid politic, aspect ce relevă un conflict de funcții care blochează dezvoltarea județului Iași și buna colaborare instituțională pentru proiectele județului.

„Rămân la convingerea că pălăria este prea mare pentru Bogdan Cojocaru și un cadou nemeritat primit de la Maricel Popa, motiv pentru care șeful interimar al PSD Iași trebuie să demisioneze din funcția de prefect”, conchide deputatul ieșean.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: