Alexandru Muraru despre ÎPS Teodosie: Instituțiile statului trebuie să condamne și să sancționeze discursul lui

Alexandru Muraru / Facebook Alexandru Muraru
Sursa foto: Alexandru Muraru

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit şi a precizat că aceasta poate folosi o pălărie sau o bască.

Alexandru Muraru, lider PNL Iași, a postat pe pagina lui de facebook o reacție în urma declarațiilor făcute de Arhiepiscopul Tomisului.

„ÎPS Teodosie face o declarație misogină și desprinsă din evul mediu spunând femeilor căsătorite să nu umble cu capul descoperit, fără niciun temei religios ori impus de morală sau conduită publică.
Nu este necesar doar ca Biserica să se dezică de declarațiile aberante emise de ÎPS Teodosie cu fiecare ieșire publică, dar cred că instituțiile statului trebuie să condamne și să sancționeze discursul discriminatoriu al acestui colaborator al Securității deghizat în lup moralist.
ÎPS Teodosie este un propovăduitor al urii, al degradării și umilirii, care nu își are locul în spațiul public al oricărei societăți moderne construite pe drepturi și libertăți.” a scris Alexandru Muraru pe pagina lui de facebook.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: