Alexandru Muraru solicită Parchetului General să conteste decizia de întrerupere a pedepsei Colonelul Tudor Stănică

Alexandru Muraru / Facebook Alexandru Muraru
Sursa foto: Alexandru Muraru

Deputatul liberal Alexandru Muraru solicită Parchetului General să conteste decizia de întrerupere a pedepsei Colonelul Tudor Stănică, fostul șef al Direcției de Cercetare Penală a Miliției comuniste și unul dintre principalii vinovați pentru uciderea dizidentului Gheorghe Ursu.

„Solicit Parchetului General să conteste imediat decizia de întrerupere a pedepsei Colonelul Tudor Stănică, fostul șef al Direcției de Cercetare Penală a Miliției comuniste și unul dintre principalii vinovați pentru uciderea dizidentului Gheorghe Ursu.

În calitate de deputat în Parlamentul României, aduc în atenția publică și a instituțiilor statului o situație gravă și revoltătoare care afectează profund încrederea cetățenilor în justiția din țara noastră.

Colonelul Tudor Stănică, fostul șef al Direcției de Cercetare Penală a Miliției comuniste și unul dintre principalii vinovați pentru uciderea dizidentului Gheorghe Ursu, beneficiază de o întrerupere a pedepsei de 10 ani de închisoare pentru a 20-a oară consecutiv. Această situație, care durează de 20 de ani, ridică semne de întrebare serioase cu privire la funcționarea sistemului nostru judiciar.

În lumina faptelor prezentate, solicit Parchetului General să conteste imediat decizia de întrerupere a pedepsei din 16 ianuarie 2023, dată de Curtea de Apel București. Este inadmisibil ca un individ condamnat pentru crime atât de grave să fie, practic, amnistiat de la justiție, invocând afecțiuni medicale, în timp ce victimele și familiile acestora suferă.

Această situație este la fel de revoltătoare ca și cazul recent al ofițerilor de Securitate, Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș, achitați definitiv, și reflectă o problemă sistemică în justiția românească.

În numele dreptății și al respectului față de memoria victimelor regimului comunist, fac apel la toate instituțiile responsabile să acționeze cu fermitate și transparență în acest caz.

Justiția trebuie să fie egală pentru toți, indiferent de rang sau poziție, iar cei vinovați de crime împotriva umanității trebuie să răspundă pentru faptele lor. Nu putem permite ca astfel de cazuri să rămână nerezolvate și să submineze încrederea în statul de drept.

În încheiere, îmi exprim solidaritatea cu familia dizidentului Gheorghe Ursu și cu toți cei care au suferit din cauza regimului comunist”, se arată în documentul transmis de liberal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: