Skip to content
Politică Video

Alexandru Nazare, despre şansele lui şi ale PNL în Sectorul 1: „Situaţia este relativ simplă” EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul celei mai recente ediţii a interviurilor video PSnews.ro este Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

Deputatul a realizat o radiografie a campaniei electorale, vorbind, totodată, despre șansele sale în alegerile de pe 5 iunie. În acest sens, Nazare a propus un „pluralism politic”, în sensul în care „toate forțele de dreapta să se unească în jurul candidatului cu șanse”.

 

(00:06 – 04:36)

Dan Bucura: Bună ziua, domnule Nazare, bine ați revenit în studioul nostru, la PSnews!

Alexandru Nazare: Bună ziua, bine v-am regăsit!

Dan Bucura: Ultima sută de metri, să spunem așa, mai puțin de zece zile până la alegeri…
Alexandru Nazare: Și cele mai importante, de altfel.

Dan Bucura: Astăzi este ultima noastră întâlnire, știți mult mai bine, ca să spunem așa, ați luat mai bine pulsul și al Sectorului, probabil și al Capitalei (discutați cu colegii din echipa în care face parte), așa că prima întrebare ar fi legată de această radiografie a campaniei și a faptului că, acum știm sigur: va fi un singur tur de alegeri. Cum se vede această situație pentru PNL, atât la Sectorul 1, cât poate, până la urmă, și la Capitală, nu?

Alexandru Nazare: Evident, nu este o stuație avantajoasă pentru noi. Știți foarte bine, dacă ar fi fost două tururi, PNL ar fi fost mult mai avantajat, nu numai în București, ci și în toată țara aș spune. Dar, bineînțeles, vom face în așa fel încât să maximizăm rezultatele alegerilor într-un singur tur. Deci, ne pregătim să fim cât mai eficienți, să gestionăm situația cât mai bine pentru un singur tur.

Dan Bucura: Am înțeles. La Sectorul 1, aveți până în momentul de față un sondaj sau există unul făcut pe București? Cum stați, raportat la ceilalți candidați, în principal la cei cu șanse, mă refer.

Alexandru Nazare: Situația este relativ simplă. Sondajul arată că, de fapt orice sondaj în această perioadă arată cam aceleași rezultate: lupta se dă între PNL și PSD, între candidatul PSD și candiatul PNL la toate sectoarele, nu numai la Sectorul 1. Evident, trebuie să luăm în calcul pentru sfârșitul acestei campanii, teoria votului util. Ce înseamnă teoria votului util? Înseamnă că, dacă este în mod clar, spre exemplu la Sectorul 1, unde populația de dreapta, populația de orientare de dreapta este într-o proporție mai mare, e evident că un vot pentru un candidat la Primărie din partea unui partid mai mic, care nu sare de 5-6% e un vot pierdut. Și-atunci, ce cred eu că varianta cea mai avantajoasă ar fi să susțină candidatul cu șanse, cel mai bine plasat candidat cu șanse al dreptei în Sectorul 1 este Alexandru Nazare. Ca atare, ce propun este un pluralism politic, în care, toate forțele de dreapta să se unească în jurul candidatului cu șanse și să construim împreună o platformă cu care să adminstrăm Sectorul 1, după 6 iunie. Evident, eu această ofertă am facut-o și înainte e alegeri, am facut-o și în prima săptămână, le-am transmis-o și personal canidaților și partidelor de dreapta, fie ele ALDE, USB sau PMP. Am făcut acest lucru, tocmai pentru că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și de maturitate și nu putem să lăsăm Sectorul 1 pe mâna PSD-ului. Pentru că PSD-ul nu are un proiect, nu are un program, nu are planuri concrete pentru Primăria Sectorului 1 și e păcat să shimbăm un lucru care merge. Știți foarte bine că ceea ce merge nu schimbi. Schimbi doar ce nu merge. Primăria Sectorului 1 a funcționat în ultimii zece ani și a avut niște performanțe. Orice schimbare de curs înseamnă niște ani pierduți pentru populația de Sectorul 1, niște ani pierduți și, bineînțeles, o scădere a nivelului de trai. Scăderea deja se vede. În ultimul an, curățenia nu mai e la fel, străzile nu mai sunt la fel, nu sunt întreținute cum trebuie, relația cu funcționarii dn Primărie este una mult mai proastă, nu se mai dă nicio autorizație pentru nimic și oamenii suferă și văd ce înseamnă să conducă PSD-ul Primăria Sectorului 1.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *