Alexandru Rafila: A fost o idee nefericită de testare în masă copiilor la şcoală/Eu am fost de la început împotrivă

Alexandru Rafila (Inquam Photos/Alexandru Busca)
Sursă foto: Inquam / Alexandru Busca

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi seară, că a fost tot timpul împotriva ideii ”nefericite” lansate în spaţiul public de a testa elevii în masă pentru consumul de droguri. Ministrul consideră că, pe lângă foarte multe inconveniente, ideea nici n-ar avea vreun beneficiu.

”A fost o idee nefericită, nici nu ştiu, nu vreau să mai investighez, să văd cine a lansat această idee în spaţiu public, de testare în masă copiilor la şcoală. Nu ştiu cine a lansat-o, eu am fost de la început împotrivă”, idee a afirmat, joi seară, la România TV, Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că acest model nu există nicăieri, ”cel puţin în lumea civilizată”.

”Este clar că un astfel de demers, dincolo de faptul că va crea foarte multă vâlvă în societate, foarte multe contradicţii, foarte multe discuţii, foarte multe costuri, nu are niciun fel de beneficiu, dimpotrivă, pentru că va duce la discriminarea şi la stigmatizarea copiilor”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Rafila, dreptul la învăţământ există, iar în cazul în care un elev ar fi depistat pozitiv nu poate fi trimis direct acasă, ”trebuie să discuţi cu familia, trebuie să ai resursele în primul rând”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL