Skip to content
Politică

Alexandru Rafila arată cu degetul spre Guvernul Cîţu: Informarea despre vaccin a cam lipsit

Inquam Photos/Ilona Andrei

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, crede că nu toți profesorii se vor vaccina. Acest lucru, însă, nu trebuie să ducă la continuarea actualului sistem de învățământ online.

Vaccinarea e utilă, dar vorbim de persoane și categorii diferite. Profesorii – da, ei sunt incluși pe lista de prioritate – dar și profesorii și populația generală nu se vor vaccina în totalitate. Atunci eu nu pot condiționa deschiderea școlii de vaccinare.

Nu putem să spunem că deschidem școala în septembrie doar dacă se vaccinează toți profesorii. Noi putem să-i ajutăm pe profesori, să le prezentăm date despre vaccin și cum funcționează – într-un cuvânt: să îi informăm. Iar decizia le aparține lor”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Dr. Rafila este de părere că informațiile strict despre vaccin au cam lipsit până în acest moment. „Informarea a cam lipsit, mă refer la anumite informații strict despre vaccin”, a conchis Alexandru Rafila.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, miercuri seară, că aproape 200.000 de persoane din sistemul de învațamânt din Romania doresc vaccinarea.

1 comentariu la “Alexandru Rafila arată cu degetul spre Guvernul Cîţu: Informarea despre vaccin a cam lipsit

  1. @ Dacă aceia ce se vaccinează au fost testați hormonal , alte teste, analize, înainte de vaccinare și după vaccinare, ? Dacă tehnologia de vaccinare cu ARN mesager a mai fost folosită la alte vaccinuri, chiar și pentru alte specii, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *