Skip to content
Politică

Alexandru Rafila, atac la Cîțu pe tema plafonării prețului la energie: A anunțat foarte târziu această măsură

Inquam Photos/Ilona Andrei

Senatorul PSD, Alexandru Rafila, susține că plafonarea prețului la energie în România trebuie să fie făcută pe o durată de mai multe luni. El invocă în acest sens cuantumul alocat de o familie pentru energie rarportat la venituri, dar și la țara în care trăiește respectivul cetățean.

Sunt câteva elemente care trebuie discutate. E vorba de sustenabilitatea acestei plafonări. Dacă are loc pe timp de trei luni e insuficient pentru România. Proporția pentru o familie din România e mult mai mare ca în alte țări din UE. În momentul în care într-o țară o familie cheltuia 10% din venit cu energia și în alta 5%, atunci cheltuielile se simt și e o mare diferență.

Domnul premier a anunțat foarte târziu această măsură, iar inițial nu era de acord. A venit și domnul președinte. (…) În mod evident ceea ce o să încercăm să acem e să protejăm familiile cu prețuri mici”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Precizările lui Rafila vin după ce premierul Florin Cîțu a promis că o să plafoneze prețurile, la prima ședință de Guvern. „Plafonarea prețurilor la energie în România va fi o decizie luată în prima ședință de Guvern, după ce se va rezolva criza.

Vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem acum. Avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunț în perioada următoare să nu se chinuie, pentru că vom plafona la prețurile actuale”, a spus Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *