Skip to content
Sănătate

Alexandru Rafila: Atunci când 80% din paturile de la terapie intensivă vor fi ocupate, intrăm într-o situaţie foarte delicată

Inquam Photos / Ilona Andrei
" "

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, a declarat joi că autorităţile ar trebui să fie pregătite cu noi scenarii restrictive, în cazul în care rata zilnică a infectării cu COVID-19 va continua să crească.

Alexandru Rafila a făcut referire la creşterea numărului zilnic de infecţii cu coronavirus, încercând să găsească o explicaţie pentru cifrele record.

" "
" "

„Această creştere nu este legată în niciun fel de inceputul anului scolar. Probabil că este vorba de reîntoarcerea multor concetăţenii din concedii”, a explicat medicul pentru Europa FM.

Cât despre posibilitatea reintroducerii restricțiilor în țara noastră, reprezentantul României la OMS a spus: „În momentul în care 80% din paturile de la terapie intensivă vor fi ocupate, probabil intrăm într-o situaţie foarte delicată. Ar trebui să existe nişte scenarii pe care autorităţile să le aibă în vedere pentru a nu pune şi mai multă presiune pe sistemul sanitar„.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *