Alexandru Rafila: Avem semnale că sunt spitale care au probleme financiare

Sursa foto: captură video

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că au semnale că sunt spitale care au probleme financiare şi încearcă să aducă în atenţia Guvernului aceste probleme şi împreună cu Casa Naţională să se găsească o suplimentare a acestor bugete până la sfârşitul anului.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat la Timişoara despre problemele financiare ale spitalelor, Alexandru Rafila precizat că ministerul este ”un actor indirect în această problematică a finanţării spitalelor, ele fiind finanţate aproape integral de Casele judeţene de asigurări de sănătate care încheie contracte de finanţare a serviciilor. ”Avem semnale că sunt spitale care au probleme financiare, încercăm să aducem în atenţia Guvernului aceste probleme şi împreună cu Casa Naţională să putem să găsim o suplimentare a acestor bugete până la sfârşitul anului, să nu fie probleme”, a precizat ministrul.

Rafila a mai spus că ”Guvernul României a alocat deja o sumă de 3,5 miliarde de lei, pentru luna decembrie, pentru finanţarea spitalelor, a programelor de sănătate şi a medicamentelor compensate şi gratuite.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL