Skip to content
Sănătate

Alexandru Rafila: „Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori în spitale”. Cum putem îmbunătăți sistemul de sănătate din România

Alexandru Rafila Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, la Iaşi, că dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate trebuie să lucrăm mai mult la educarea personalului medical, dar în acelaşi timp să politizăm mai puţin lucrurile. Alexandru Rafila a afirmat, într-o conferinţă de presă, că lipseşte de foarte multe ori comportamentul uman în spitalele din România şi că din acest motiv încrederea românilor în sistemul medical este afectată.

„Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori. Încrederea în sistemul de sănătate este afectată datorită faptului că ne tratăm de multe ori pacienţii într-un mod distant. Ei au nevoie de foarte multă atenţie, de foarte multă empatie şi grijă. Dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate din România trebuie să lucrăm mult în educarea oamenilor, a personalului medical şi să politizăm mai puţin lucrurile”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a dat ca exemplu spitalul de Neurochirurgie din Iaşi pe care l-a vizitat în cursul zilei de joi, care a fost modernizat în perioadele în care Consiliul Judeţean Iaşi a fost condus succesiv de PSD şi PNL.

„Este un spital în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. A fost începută modernizarea în timpul unei administraţii, continuată de cealaltă administraţie. Este un exemplu de continuitate. Cred că nu trebuie să fie dedicat unui scop politic, ci oamenilor din acest judeţ. Dacă vom aborda în felul acesta lucrurile, oamenii care au sau nu au opţiuni politice, au nevoie de servicii medicale, iar datoria noastră este să îi servim indiferent din partea cărui partid politic suntem”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *