Skip to content
Sănătate

Alexandru Rafila îl acuză pe Vlad Voiculescu că nu face nimic pentru controlul pandemiei

Inquam Photos/Ilona Andrei

Reprezentantul României la OMS, deputatul PSD Alexandru Rafila, îl acuză pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că nu face nimic pentru controlul pandemiei. Rafila spune că deși numărul infectărilor scade, numărul pacienților internați la ATI crește inexplicabil.

Aș împărți problemele în două. Prima se referă la organizarea sistemului de sănătate, începând cu partea de sănătate publică, testare, controlul pandemiei cu mijloace de sănătate publică. Lucrul ăsta în mod evident nu s-a întâmplat.

Sunt tot mai puține cazuri raportate în fiecare zi şi tot mai multe cazuri în spitale şi în secțiile ATI. Au întârziat măsurile care trebuiau luate din timp, şi anume, adaptarea unor spitale la situația în care avem foarte multe solicitări.

Am văzut în ultimele zile ordine de ministru contradictorii, unele includeau Spitalul Foișor pe lista de spitale care trebuie transformate în spitale COVID, după care Spitalul Foișor a dispărut într-un ordin ulterior. Ieri, ordinul dat de domnul Arafat și avizat de ministrul Sănătății a inclus din nou Spitalul Foișor. Asta arată o lipsă de coerență şi de planificare, de viziune asupra felului în care lucrurile trebuie să funcționeze în sistemul de sănătate.

Îmi pare foarte rău, dar în mod evident, nu Departamentul pentru Situații de Urgență (condus de Raed Arafat, n.r.) este responsabil pentru organizarea sistemului de sănătate. Asta trebuie spus foarte clar.

Ministerul Sănătății nu a făcut absolut nimic, pe de o parte, pentru pregătirea sistemului de sănătate şi pentru controlul pandemiei, pe de altă parte„, a spus Rafila la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *