Skip to content
Societate

Alexandru Rafila îl critică pe Emil Boc pentru organizarea UNTOLD: „Cluj-Napoca va fi primul mare oraş din România în carantină”

Alexandru Rafila Inquam Photos / Ilona Andrei

Alexandru Rafila a criticat organizarea la Cluj-Napoca a Festivalului Untold, în plin val patru al pandemiei de COVID-19. Acesta a precizat că în cazul în care regiunea intră în carantină, primarul Emil Boc este responsabil.

„Eu am mai spus: putem fi populari sau impopulari. Cred că prioritatea trebuie să fie funcţionarea şcolilor faţă în faţă, dacă nu vrem să nenorocim această generaţie de copii de tot. Chestiunea asta, că e 6, că e nu ştiu ce … vreau să vă zic un lucru, că domnul Boc este extrem de popular la Cluj.

Domnul Boc, datorită faptului că a fost amfitrionul, susţinătorul şi promotorul acestui festival de la Cluj va fi şi cel care va ‘beneficia’ de primul mare oraş din România în carantină – acesta va fi Cluj-Napoca”, a spus, marţi seara, la România TV Alexandru Rafila.

Medicul a mai precizat că cei de la guvernare au o abordare absurdă în ceea ce privește aplicarea restricțiilor, întrucât limitează numărul persoanelor ce pot lua parte la nunți, însă festivalurile, care adună mult mai mulți participanți, au undă verde din partea autorităților.

„Lucrul acesta se va întâmpla, din păcate, şi trebuie să existe o asumare de responsabilitate. Nu pot să cred că oamenii din această ţară sunt toţi spectatori şi toată lumea aprobă orice fel de chestiune care se întâmplă.

Eu înţeleg că la evenimentele unde participă sute de persoane pot fi zone unde se transmite boala. Am un festival care face cât o mie de nunţi şi cu acela nu am niciun fel de problemă, şi atunci ne referim la evenimentele care au 100-500 de persoane… E o deturnare permanentă a atenţiei.

Sincer nu înţeleg, nu am văzut aşa ceva niciodată. Aşa o lipsă de coerenţă, de seriozitate şi de asumare”, a mai spus Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *