Skip to content
Sănătate

Alexandru Rafila: Legătura dintre vaccin și decese poate exista la orice vaccin. Poți muri și de la aspirină

Inquam Photos/Ilona Andrei

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că legătura dintre vaccin și decese poate exista la orice vaccin.

”Legătura dintre vaccin și decese poate exista la orice vaccin, nu doar la acesta și nu doar la cel pentru coronavirus. Aceste riscuri există pentru orice medicament. De exemplu, la aspirină au existat astfel de situații”, a spus Alexandru Rafila.

”Nu pot fi excluse, dar importantă este frecvența cu care apar. Balanța trebuie să fie net în favoarea beneficiilor. Lucrurile acestea se întâmplă cu orice medicament, dar nu se discută pentru că sunt folosite de mulți ani”.

”Trebuie să ne uităm foarte serios care sunt consecințele administrării acestor 17 milioane de doze de vaccin (în UE și Marea Britanie – n.red). În România nu am văzut cazuri de coagulare a sângelui. Decizia autorităților s-a bazat pe acest lucru și cred că a fost corectă”, a declarat Alexandru Rafila.

„Cred că și celelalte state vor ține cont de evaluarea EMA și vor continua vaccinarea. În orice prospect al oricărui medicament există reacții adverse, important este ca cele grave să nu fie dese”, a mai spus Rafila.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *