Skip to content
Politică

Alexandru Rafila: Nu depunem moțiune de cenzură acum. Mai există încă o variantă, cea a alegerilor anticipate

news.ro

Deputatul social-democrat Alexandru Rafila a declarat, luni, că nu este exclus ca PSD să depună moțiune de cenzură în această sesiune parlamentară, dar asta nu se va întâmpla chiar acum deoarece „îi lăsăm pe cei de la guvernare cum urmează să se înțeleagă”. Rafila a mai spus că PSD, fiind cel mai mare partid din România, trebuie să dea premierul în următorul guvern.

Nu o să depunem o moțiune de cenzură în acest moment. Îi lăsăm pe cei de la guvernare cum urmează să se înțeleagă. Poziția PSD e clară. Fiind vorba de cel mai mare partid din România funcția de prim-ministru trebuie asumată de PSD într-o construcție politică ulterioară”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Deputatul a mai spus că nu e exclus ca o moțiune de cenzură să fie depusă chiar în actuala sesiune parlamentară. „Mai există încă o variantă, cea a alegerilor anticipate. Percepția publică este în schimbare în favoarea PSD. Dacă actuala structură de putere nu mai corespunde alegerilor din decembrie, ar trebui organizate astfel de alegeri”, a mai afirmat Rafila.

Există un singur glonț pe care avem voie să-l tragem. Acesta este într-o țină mișcătoare. Dacă USR PLUS decid azi să se retragă de la guvernare, acastă țintă mișcătoare dispare. În aceste condiții, o moțiune de cenzură trebuie depusă atunci când știm că vom avea rezultate. Acești oameni sunt decuplați, sunt în zona lor de confort și nu își dau seama ce se întâmplă în România, cum trăiesc românii”, a declarat, tot luni, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *