Skip to content
Politică

Alexandru Rafila nu este de acord cu testarea copiilor sub 12 ani: ”Ar trebui să fie scutiți”

Facebook/PSD

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS, a declarat că testarea copiilor cu vârste sub 12 ani nu ar trebui să existe, o dată pentru că nu este posibilă, dar și pentru că nu există nicio recomandare în acest sens din partea Comisiei Europene.

Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă, apropo de modul în care va fi utilizat acest certificat verde și vă spun acest lucru, pentru că recomandări ale Comisiei Europene sau practica din țările Uniunii Europene nu este respectată, în sensul că nu există nicio precizare referitoare la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani.

Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiți de prezentarea acestor certificate sau lucrurile legate de testare, pentru că nici din punct de vedere practic nu este posibilă testarea a milioane de copii.

(…) Gândiți-vă că sunt aproape două milioane de copii în această situație. Ar însemna să putem să îi testăm de trei ori pe săptămână, deci cam 5-6 milioane de teste săptămânal, în condițiile în care, în momentul de față, numărul de teste care se face săptămânal, la nivel național, pentru toate categoriile, este de vreo 350.000”, a spus Alexandru Rafila într-o conferință de presă.

Începând de astăzi, copii cu vârste de peste 6 ani vor fi testați la intrarea în restaurante și cinematografe, în localitățile în care rata de infectare este de peste 3 la mia de locuitori.

Autoritățile nu au fost destul de explicite cu privire la modul în care va fi realizată testarea COVID-19 a copiilor, la intrarea în restaurnate și cinematografe.

1 comentariu la “Alexandru Rafila nu este de acord cu testarea copiilor sub 12 ani: ”Ar trebui să fie scutiți”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *