Skip to content
Politică

Alexandru Rafila: Nu sunt de acord cu ce a făcut tatăl meu, nu există nicio scuză pentru apartenența la Securitate

Inquam Photos / Ilona Andrei

Alexandru Rafila a vorbit, duminică seară, la B1TV, despre informațiile care au circulat în spațiul public referitoare la colaborarea tatălui său cu Securitatea.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a condamnat colaborarea tatălui său cu Securitatea și a spus că nu există ”nicio scuză pentru apartenența la Securitate” pe care a catalogat-o ”absolut condamnabilă”.

Rafila a povestit că tatăl său s-a născut în URSS pentru că bunicul său patern era prizonier de război acolo și a subliniat că tatăl său nu este responsabil de masacrul celor 27 de țărani care au fost uciși în 1949 pentru că au refuzat să își predea proprietățile.

Rafila susține că în timpul masacrului tatăl său fusese deja exclus din Securitate și din Partidul Comunist în momentul masacrului pentru că era considerat element dușmănos pentru că nu îndeplinise niște sarcini.

Foarte multe dintre informații nu sunt adevărate. Tata a terminat Medicina în 1960, eu m-am născut în 1961, iar evenimentele la care faceți referință s-au petrecut în 48-49.

Tata a lucrat până în iunie 1949 în Securitate. Eu am aflat despre aceste lucruri când eram student, nu știu foarte multe. Da, este adevărat.

Bunicul meu a fost prizonier în Rusia și s-a întors cu un copil, tatăl meu. În Memorialul Durerii nu a fost obiectiv cu tatăl meu.

Dincolo de lucrurile pe care le-a făcut tatăl meu și cu care eu nu sunt de acord, colaborarea cu Securitatea este absolut condamnabilă.

Moartea țăranilor s-a întâmplat după ce tatăl meu a fost dat afară din Securitate, a fost dat afară și de la Medicină pentru că a fost considerat element dușmănos.

El nu a fost implicat în acel masacru. Sunt afectat emoțional, nu văd unde este vina mea (…) Nu încerc să îi găsesc nicio scuză, nu există nicio scuză pentru apartenența la Securitate”, a declarat Alexandru Rafila, duminică seară, la B1TV.

 

1 comentariu la “Alexandru Rafila: Nu sunt de acord cu ce a făcut tatăl meu, nu există nicio scuză pentru apartenența la Securitate

  1. Cata neobrazare la Rafira Alexandru cand vorbeste despre faptele criminale ale tatalui sau, asasin securist la Arad, desi rafira s-a folosit de bestialitatea stalinist/securista a tatalui pentru a ajunge acum in primele randuri ale criminalitattii stalinist/nazist/iohanniste .Rafira fiul spune ca este medic, dar pentru Rafira /fiul medicina este doar o trambulina de a institutionaliza crimele naziste savarsite in tara sub pretextul coronavirusului. Sub falsul profesionalism al progeniturii criminalului securist de la Arad, Rafira a contribuit categoric la cresterea pandemiei in Romania, la asasinarea a mii de romani suferinzi de alte boli cronice si lasati sa moara in spitale, incadrandu-se perfct in in categoria medicilor nazisti din cartea lui R.J.LIFTON.
    Intrebare: Sunt mii de absolventi ai facultatilor de medicina din tara dar acestia nu au ajuns asemeni securist/nazistului Rafira sa iasa in fata ca politruc al calaului tarii Klaus Iohannis. Daca nu era taica-sau crimianl securist , cine ar fi fost Rafira/fiul? Cel mult un medic de dispensar satesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *