Skip to content
Politică

Alexandru Rafila spune că vaccinarea nu va fi obligatorie: Trebuie să lucrăm mai mult la informare

Inquam Photos/Ilona Andrei

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că vaccinarea nu va deveni obligatorie în România pentru că o astfel de măsură nu se potrivește specificului țării noastre ţi că autoritățile ar trebui să lucreze ceva mai mult la informarea cetățenilor.

Din punctul meu de vedere, nu va fi obligatorie și nu cred că va fi un punct de vedere superior care să facă obligatorie vaccinarea în România. Vaccinarea eu o recomand cu tărie, dar obligativitatea nu cred că e potrivită cel puţin în ţara noastră. Cred că trebuie să lucrăm mai mult pentru informare şi veți vedea deja în săptămâna care vine pachete de informaţii legate de vaccinare, care vor răspunde întrebărilor pe care oamenii le au.”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Ministrul a precizat că vaccinarea anticoronavirus e recomandată pentru a evita cazurile grave şi decesele: “Pe de altă parte, nu exclud varianta în care vaccinarea anuală să fie recomandată, cu o doză de vaccin pe an, cu o condiţie, să existe un vaccin care e eficient pentru tulpina care circulă în momentul respectiv, iar vaccinul să fie administrat mai ales persoanele din categoriile la risc”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *