Skip to content
Externe

Alexei Navalny, opozantul lui Vladimir Putin, a transmis un nou mesaj de revoltă, în timpul procesului. Riscă încă 15 ani de închisoare

Captură video The Guardian

Aleksei Navalny, principalul contestatar din Rusia al lui Vladimir Putin, riscă încă 15 ani de închisoare. Opozantul regimului de la Kremlin a avut marți, 15 februarie, prima zi din noul proces. În prezent, Navalny se află în spatele gratiilor.

Aleksei Navalny, care a supravieţuit unei otrăviri în 2020, a apărut într-o sală de audieri din colonia penitenciară unde este în prezent închis, îmbrăcat în uniformă de deţinut şi ras în cap, alături de avocaţii săi şi de mai mulţi gardieni, potrivit B1.

La audiere, opozantul rus, aflat într-o stare fizică deplorabilă și îmbrăcat în uniformă de deținut, a transmis un nou mesaj de revoltă.

„Spun asta tuturor celor care sunt împotriva jefuirii Rusiei, care nu iubesc Rusia Unită (n.r. – partidul lui Vladimir Putin). Voi continua să lupt”, a declarat Navalny.

În timpul unei pauze, la începutul audierii, Navalny și-a luat în brațe soția, pe Iulia Navalnaya. A sărutat-o de mai multe ori și a zâmbit, scrie presa internațională.

Acuzațiile soției lui Alexei Navalny

Navalny se află închis de mai bine de un an de zile în colonia penitenciară nr. 2 din Pokrov, la aproximativ 100 de kilometri est de Moscova. Rusul a fost închis în baza unui dosar controversat de fraudă.  El a fost reținut în ianuarie 2021, la întoarcerea în Rusia, direct de pe aeroport. Opozantul revenise acasă, după ce a stat mai multe luni în convalescență în Germania, în urma unei otrvăiri cu agent neurotoxic.

Soția sa a lansat acuzații grave la adresa administrației Vladimir Putin.

„Oamenilor Kremlinului le este atât de frică de el (n.r. – Alexei Navalny) încât el va fi primul om din Rusia ce va fi judecat direct în închisoare. Ei vor să-l ascundă de ochii tuturor, de susţinătorii săi şi de jurnalişti”, a transmis rusoaica, potrivit The Guardian.

De-a lungul ultimului an, americanii i-au cerut lui Vladimir Putin eliberarea lui Navalny. Joe Biden a fost cel mai vocal pe această temă. De asemenea, Angela Merkel a făcut această solicitare, însă așa cum era de așteptat, președintele de la Moscova nu a oferit vreun răspuns.

În vara anului trecut, Putin a subliniat faptul că Navalny a meritat să fie pedepsit cu închisoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *