Alfred Simonis, despre candidat comun la prezidenţiale: Rezultatele din 9 iunie poate să ajute în luarea unei decizii 

Alfred Simonis
Sursă foto: Sursa: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, liderul PSD Timiş Alfred Simonis a declarat luni, despre un candidat comun al coaliţiei la alegerile prezidenţiale, că şi rezultatul acestor alegeri din 9 iunie poate să ajute în luarea unei decizii, el precizând că contează foarte mult rezultatul alegerilor, scorul fiecărui partid. El a precizat că, în măsura în care se va ajunge la o soluţie a unui candidat comun, crede că va fi de bun augur, dacă nu, poate exista şi competiţie.

Alfred Simonis a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că noua campanie pentru prezidenţiale este una ”atipică, pentru că este foarte apropiată de cea pentru locale şi europarlamentare”.

”Contează foarte mult rezultatul alegerilor, scorul fiecărui partid, dar eu sunt adeptul unei strategii care să însemne totul pentru războiul pe care îl dăm acum, alegerile locale”, a arătat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.

Întrebat ce criterii ar trebui să existe, după aceste alegeri din 9 iunie, pentru o decizie privind un candidat unic PSD-PNL la prezidenţaile, Alfred Simonis a spus că amândoi liderii celor două partide sunt lideri politici care au demonstrat competenţă.

”Şi rezultatul acestor alegeri poate să ajute în luarea unei decizii. Evident, negocierea trebuie făcută pe nişte coordonate. În măsura în care se va ajunge la o soluţie a unui candidat comun, cred că va fi de bun augur, dacă nu, poate exista competiţie. Iată, dacă la Timiş avem candidaţi comuni, în alte părţi nu avem şi coaliţia funcţionează pentru că am ajuns şi noi, clasa politică, la un soi de maturitate politică, care ne-a făcut să înţelegem că e mai important  să fie stabilă ţara, să aducem fonduri europene şi este pentru prima dată când aducem fonduri europene record, suntem daţi exemplu în Europa, când vreodată mai eram în fruntea clasamentului?”, a subliniat Simonis.

Liderul PSD Timiş a ţinut să arate că şi ”stabilitatea te ajută, atunci când nu schimbi la trei ani un proiect, un program, un om, o idee, lucrurile se leagă de fiecare dată”.

”Se construiesc autostrăzi în România, cât timp am stat şi am plâns după autostrăzi? Iată că acum se construiesc pe toate tronsoanele ţării autostrăzi, cu mici excepţii”, a completat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: