Alfred Simonis: Poziția pentru care candidez la TIMIȘ este foarte importantă. A venit vremea să mă întorc acasă

Sursă foto: Captură video

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţior, deputatul PSD Alfred Simonis, este de părere că  după ce stat două mandate lider de grup și președinte al Camerei Deputaților, venit vremea să se întoarcă acasă cu acest „bagaj de energie, de cunoștință și de experiență”.

Alfred Simonis a anunțat că va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, subliniind importanța acestei poziții și dorința sa de a aduce schimbări semnificative în județul său natal.

Asta întrebare care mi se adresează permanent de când am luat decizia să canindez la Timiș. Pentru că, într-adevăr, chiar și adversarii politici de acolo spuneau: n-o să vină el la de la președenția Camerei Deputaților la Timiș. Vă spun așa, fără să fiu de loc populist și demagog. Poziția președinte al Consiliu Județeancea pentru care candidez la Timiș, este poziție extrem de importantă în statul român. Dacă știi să îmbraci hainele de Președinte al celui mai mare județ din România ca suprafață, cel puțin și al celui mai dezvoltat după anii ‘90. După ce am stat două mandate lider de grup și președinte al Camerei Deputaților, venit vremea să mă întorc acasă cu acest bagaj de energie, de cunoștință și de experiență și expertiză”, a declarat Alfred Simonis, la podcastul „La Mijloc”.

Simonis a subliniat contribuția semnificativă a județului Timiș la bugetul național, menționând că Timișoara și Timișul contribuie cu cei mai mulți bani după București, de 34 de ani.

Cu toate acestea, aproape că nu există nicio investiție de anvergură din fonduri guvernamentale în Timișoara sau în Timiș în 34 de ani”, a adăugat el.

Potrivit preşedintelui interimar al Camerei Deputaţior, în ultimii doi ani și jumătate, lucrurile au început să se schimbe, cu investiții masive în județ. Simonis și-a exprimat ambiția de a continua acest trend alături de Sorin Grindeanu, subliniind necesitatea unei infrastructuri adecvate, cum ar fi centura ocolitoare a Timișoarei.
Avem o bucată de centură pe care o inaugurăm în iulie anul acesta, iar ultima parte abia intră în licitație”, a explicat el.
Simonis a criticat lipsa de interes național față de Timișoara și Timiș, precum și lipsa de anvergură politică a factorilor locali, cu câteva excepții.
Când se făceau spitale regionale, un parlamentar de Timiș spunea că Timișoara nu este buricul pământului ca să aibă spital regional. Aceasta este mentalitatea pe care trebuie să o schimbăm”, a concluzionat el.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: