Skip to content
Politică

Alfred Simonis: Senatorii PSD vor vota pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog

Facebook/alfredsimonis

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat că senatorii social-democraţi vor vota pentru încuviinţarea urmăriri penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, potrivit news.ro.

„În şedinţa de Birou Politic Naţional, am luat decizia clară, fermă, în unanimitate, ca toţi colegii senatori să voteze pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul domnului Bodog, pentru ca domnul Bodog să fie pus la dispoziţia Justiţiei. E foarte important de specificat faptul că în acest caz este vorba de începerea urmăririi penale, nu este o altă solicitare, prin urmare nu credem că trebuie să existe tratament preferenţial cu privire la colegi, indiferent din partea cărui partid fac parte. Pe de altă parte, aş spune faptul că în Comisia juridică cele trei, patru partide care formează coaliţia de guvernare au majoritate, sunt 7 voturi în dreptul majorităţii, sunt 5 voturi în dreptul PSD şi mai e un vot al altui coleg din alt grup parlamentar”, a declarat luni Alfred Simonis, la Parlament.

Acesta a mai spus că decizia PSD nu e legată de votul Comisiei juridice a Senatului.

„Plenul este suveran, poate vota pentru sau împotriva raportului dat de comisie, iar decizia partidului nu se ia pe votul din comisie, se ia pe votul din plen şi această decizie a fost fermă – colegii de la PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii, indiferent de forma raportului. Nu cred că vom fi în situaţia în care colegii nu vor respecta decizia BPN”, a completat Simonis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *