Alfred Simonis: Viitorul preşedinte chiar trebuie să se dezbrace de haina de om politic

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a subliniat că viitorul preşedinte al României ar trebui ”să dezbrace haina de om politic” şi că acela care va candida pentru această funcţie va trebui să fie membru PSD.

”S-a spus aici de nevoia de a avea un preşedinte social-democrat, de un preşedinte PSD-ist, de stânga sau se vorbeşte de alt preşedinte de dreapta. Să ştiţi că viitorul preşedinte chiar trebuie să se dezbrace de haina de om politic atunci când va ocupa acea poziţie, chiar dacă a fost preşedintele PSD sau al altui partid politic. Nu ne trebuie preşedinţi de stânga sau de dreapta, dintr-un partid sau altul, ne trebuie oameni politici cu experienţă, nu are legătură cu independenţa în vreun fel, dar ce pot să vă spun e că, după 20 de ani, avem nevoie de un preşedinte om. Cu emoţie, care să aibă empatie, un preşedinte modest şi muncitor, care să fie capabil să recunoască erori şi să le corecteze, dacă e nevoie. Un preşedinte om, se poate transpune toată această caracterizare. Un preşedinte cum nu am avut în ultimii 20 de ani. Şi da, cu siguranţă acest candidat este membru al PSD, este unul dintre noi şi acela va fi cel care va îndeplini aceste criterii pe care le-am spus mai devreme. Înainte de stânga, de dreapta, ne trebuie un om care să înţeleagă şi nevoia de asistenţă socială, dar şi nevoia de a sprijini mediul de afaceri pentru a finanţa aceste măsuri sociale. E nevoie de un preşedinte noi. Cred că noi avem acest candidat şi cred cu tărie că a venit momentul să câştigăm preşedinţia României. Împreună putem face asta”, a declarat, miercuri, Alfred Simonis.

La Conferinţa Judeţeană a PSD Timiş a fost votată o moţiune prin care membrii filialei susţin candidatura lui Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte al PSD la Congresul din 24 august şi susţinerea lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD, la nivel naţional.

Din judeţul Timiş, 57 de delegaţi vor participa la acest Congres.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: