Skip to content
Politică

Alianța ALDE – Pro România. Care sunt condițiile lui Victor Ponta

Pe 7 august, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a anunțat pe Facebook că a avut ”discuții fructuoase” cu Victor Ponta pentru o nouă alianță politică, fapt confirmat ulterior de președintele Pro România.

”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu.

Inițial, Ponta a amintit că a spus recent că este dispus să discute un proiect politic cu ALDE, dacă acest partid iese de la guvernare.

„Pe 22 Iulie am spus «dacă Alde iese de la guvernare suntem dispuși să discutam un proiect politic comun» ! Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat și progresat! Când mai mulți oameni se așează la masă cu intenții bune – sunt șanse mai mari de succes!”, a afirmat Ponta.

Apoi, se pare că liderul Pro România și-a mărit pretențiile, țintind chiar guvernarea. În urma discuțiilor dintre reprezentanții ALDE și Pro România, vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a ieșit public cu un soi de ultimatum pentru PSD.

”Am propus PSD ca din cei 19 miniştri patru să aparţină ALDE şi patru să aparţină Pro România, fireşte unul dintre cei patru având şi rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În acelaşi timp am făcut şi o clasificare a ministerelor. Dintre Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării, PSD ar trebui să renunţe la unul. La fel între Educaţie şi Sănătate, PSD va trebui să renunţa la un minister”, a spus Vosganian.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *