Skip to content
Politică

Alianța ALDE-PRO România nu-i impresionează pe social-democrați. Romașcanu (PSD): În acest moment, scorurile ambelor partide sunt destul de mici

Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Social Democrat (PSD) reacționează la negocierile dintre PRO România și ALDE privind formarea unei alianțe pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. Contactat de PS News, senatorul PSD Lucian Romașcanu a reiterat ideea potrivit căreia partidul va merge singur în alegeri.

„Partidul Social Democrat va merge singur în aceste alegeri și după numărarea voturilor să putem decide ce alianțe se pot face, astfel încât ca oricare alt partid să putem accede la guvernare.

Ei nu mai pot face alianțe înainte de aceste alegeri. E terminată treaba asta acum, dar vedem după alegerile locale. În acest moment, scorurile ambelor partide sunt destul de mici, încearcă să maximizeze, nu înțeleg exact ce vrea domnul Ponta pentru că au mai fost aliați și după care s-a spart această alianță, dacă țineți minte când domnul Tăriceanu a decis să părăsească guvernarea Dăncilă și s-a alăturat grupului PRO România într-o alianță la acel moment în Parlament”, a spus Lucian Romașcanu pentru PS News.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu negociază o alianță pentru alegerile parlamentare din decembrie, după ce PSD a exclus, marți, orice asociere electorală cu Pro România.

”Am discutat cu domnul Tăriceanu. Am văzut că PSD a decis să nu facem o Opoziție Unită și atunci ne propunem noi, PRO România și ALDE, să ne unim forțele într-un proiect de Opoziție pe termen lung la adresa guvernului PNL-UDMR-PMP. Însă discuțiile concrete vor fi după 27 septembrie”, a declarat Victor Ponta, liderul Pro România, pentru PS News.

Consiliul Politic Naţional al PSD a stabilit, la şedinţa de marţi, că partidul nu va face alianţe cu nicio altă formaţiune politică la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Decizia a fost luată cu 69 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”, au declarat surse PSD.

Așadar, majoritatea liderilor PSD au respins o astfel de alianță cu partidul condus de Victor Ponta, așa cum s-a întâmplat și la alegerile locale. Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că nu își dorește această alianță iar lideri ca Dumitru Buzatu, Gabriela Firea și Claudiu Manda au spus la ședință că nu susțin nici ei o eventuală colaborare cu Ponta la alegerile parlamentare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *