Alianța extremei drepte din Austria cu premierul ungar Viktor Orban va da bătăi serioase de cap la Bruxelles

Sursa foto: Facebook

Extrema dreaptă condusă de Herbert Kickl, favorită la următoarele alegeri din Austria, a încheiat o alianță cu premierul ungar Viktor Orban, care ar putea da bătăi serioase de cap la Bruxelles și ar putea amenința un consens deja fragil asupra războiului din Ucraina, dacă Partidul Libertății va prelua puterea.

Orban, premierul vechiului partener imperial al Austriei și aliat al candidatului la președinția SUA Donald Trump, a blocat sau amânat adesea decizii importante ale Uniunii Europene, cum ar fi sancțiunile împotriva Rusiei și ajutorul pentru Ucraina, adunând în schimb tot felul de concesii de la blocul european în acest proces.

În timp ce alți naționaliști de linie dură care conduc acum guvernele europene au virat spre o cale mai moderată, liderul Partidului Austriac pentru Libertăți (FPO), Herbert Kickl, și-a aliniat partidul cu Orban, autoproclamatul campion al „democrației iliberale”, notează Reuters.

„Intrăm în ceea ce aș dori să numesc o nouă eră în politica europeană”, a spus Kickl, când a anunțat alianța cu Orban în iunie, într-un hotel din Viena, alături de Andrej Babis, șeful celui mai mare partid din Camera inferioară a Republicii Cehe, și un fost prim-ministru al acelei ţări.

Alte partide, inclusiv Adunarea Națională a lui Marine Le Pen din Franța, s-au alăturat acestei alianțe în câteva zile, devenind al treilea grup politic ca mărime din Parlamentul European.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: