UPDATE Alianța PSD-PNL a depus lista de candidaţi la BEC. Ciucă: „Am mare încredere în acest demers!”

captură Youtube

UPDATE ORA 10:50

Liderii PSD şi PNL au depus vineri la Biroul Electoral Central listele candidaţilor Alianţei electorale pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie şi ale susţinătorilor.

Preşedinţii celor două partide, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, s-au deplasat împreună către BEC, pornind de la noul sediu al alianţei din Şoseaua Kiseleff 57, fiind însoţiţi de alţi membri ai conducerilor celor două partide şi europarlamentari

„Eu am mare încredere în acest demers şi sunt convins că şi cetăţenii României văd în această listă comună un angajament al celor două partide pentru România”, a afirmat liderul PNL, Nicolae Ciucă.

La rândul său, Marcel Ciolacu a subliniat că decizia unei candidaturi comune a fost luată ”nu pentru cele două partide, ci pentru stabilitate pentru dezvoltare”.

UPDATE; ORA 10:45

UPDATE: ORA 10:20

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat că au fost verificate listele de susţinători pentru candidaturile care vor fi depuse de Alianţa PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, fiind aşteptaţi şi ceilalţi competitori politici cu documentele. ”S-a constatat că au îndeplinit numărul de semnături valabil obţinute pentru a putea depune lista de candidaţi la Biroul Electoral Central”, a arătat el.

Toni Greblă a declarat că vineri prima alianţă depune lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare şi lista de susţinători.

”Au fost verificate până la acest moment listele de susţinători şi s-a constatat că au îndeplinit numărul de semnături valabil obţinute pentru a putea depune lista de candidaţi la Biroul Electoral Central. Zilele următoare vor veni şi ceilaţi competitori politici cu documentele pentru a fi înregistrate şi validate la Biroul Electoral Central”, a adăugat Greblă, citat de news.ro.

Întrebat cum estimează că va fi această campanie, Greblă s-a referit la organizarea din punct de vedere tehnic.

”Din punct de vedere tehnic, totul s-a desfăşurat conform calendarului aprobat prin hotărâre de Guvern şi publicat şi pot să vă spun că pentru prima dată Biroul Electoral Central funcţionează într-un spaţiu generos, care poate permite desfăşurarea unei activităţi corespunzătoare şi competitorilor politici să îşi depună documentele, inclusiv în ceea ce priveşte semnăturile care sunt destul de multe”, a arătat el.

Liderii Alianţei PSD-PNL urmează să depună, vineri, la BEC, lista de candidaturi pentru alegerile europarlamentare.

Ştire iniţială:

Liderii Alianței PSD-PNL depun, vineri, la Biroul Electoral Central, semnăturile pentru alegerile europarlamentare, din 9 iunie.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se vor întâlni, în această dimineață, la sediul Alianței de pe Bulevardul Kiseleff. De acolo, vor merge împreună la BEC. Liderii celor două partide sunt însoțiți de propriile echipe.

Din partea PSD, secretarul general, Paul Stănescu, prim-vicepreședintele partidului, Gabriela Firea, europarlamentarul, Mihai Tudose și vicepremierul Marian Neacșu. Nicolae Ciucă îi va avea alături pe comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, secretarul general al PNL, Lucian Bode, și europarlamentarii Rareș Bogdan și Dan Motreanu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: