Skip to content
Politică

Alianța Vestului s-ar putea extinde cu încă două orașe

Astrid Cora Fodor, primarul din Sibiu, şi Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, au anunţat că ar putea adera la Alianţa Vestului, semnată în weekend de primarii din Arad, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara.

N-am fost contactată legat de această alianță și cred că deoarece Sibiu face parte din regiunea Centru. Am auzit aseară de la domnul Robu că e vorba de spiritul Vestului, deci e o altă abordare, pe care eu nu am cunoscut-o, și atunci subiectul a devenit interesant și pentru Sibiu, și cred că și pentru Alba, care suntem amândouă orașe din regiunea Centru. Am încredere că ce scrie în documentul ăsta se și urmărește: dezvoltare, fonduri, locuri de muncă. Eu cred că Sibiul e în spiritul acestui document”, a declarat Astrid Cora Fodor, primarul Sibiului, pentru B1Tv, anunță B1.ro.

La rândul său, Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, a declarat: ”Alegătorii nu m-au votat pentru vorbe, ci pentru faptele pe care le-am făcut de atât timp. Nu ne-am bazat pe vorbele de la București, ci ne-am bazat foarte mult pe ce am făcut aici și pe fondurile europene. Alba Iulia a atras cea mai mare sumă din fonduri europene pe cap de locuitor. Toată lumea s-a săturat de vorbele lor (autorităților de la București). Prietenii mei au fost inspirați de ce s-a semnat în 1918, la Alba Iulia. O să iau legătura să vedem cum putem intra în această instituție, că până la urmă e o instituție, pe care trebuie s-o clădim foarte solid. M-am săturat de vorbele celor de la București și mai ales de faptele lor, că ei ne-au luat bani, bani pe care îi foloseam pentru dezvoltarea locală! Am pierdut banii pentru dezvoltare!”, anunță sursa citată.

Întrebată cum comentează acuzația PSD, conform căreia acești primari vor să rupă orașele lor de România, Astrid Cora Fodor a răspuns: ”E o afirmația absurdă și rău vitoare. Suntem cu toții patrioți 100% Eu am o singură țară și aceasta e România. Chiar dacă sunt de altă etnie, Sibiu rămâne în România”.

Acelor oameni care spun asta le e frică de dezvoltare!”, a comentat, la rândul său, Mircea Hava.

Gheorghe Falcă, Emil Boc, Ilie Bolojan şi Nicolae Robu au încheiat sâmbătă această alianţă din dorința de atragere mai facilă a fondurilor europene, a investitorilor și pentru descentralizare. În primul trimestru din 2019, Alianța Vestului va avea personalitate juridică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *