Skip to content
Alegeri Politică

Aliații de azi vor deveni dușmani la prezidențiale. Alfred Bulai: PSD și ALDE vor avea candidați separați

b1.ro

Directorul Departamentului Sociologie din cadrul Facultatății de Științe Politice București, Alfred Bulai, nu crede în varianta candidatului unic la prezidențiale din partea coaliției PSD – ALDE și consideră că niciunul dintre reprezentanții celor două partide nu are șanse de a-l învinge pe Klaus Iohannis în turul 2.

”PSD nu-și permite să nu aibă candidat propriu. Ar fi culmea, e primul partid al țării. Iar acel candidat va fi Liviu Dragnea. Nu va avea nicio problemă, sunt sigur că ÎCCJ va amâna din nou sentința în cazul său, la 1 iunie se pensionează un magistrat din complet, iar procesul se va relua de la zero.

De asemenea, domnul Tăriceanu nu-și va permite să nu candideze la prezidențiale, pentru că, dacă nu o va face, ALDE ar ieși complet din jocul politic”, a declarant sociologul pentru PSnews.

Alfred Bulai îi dă 70% șanse de câștig lui Klaus Iohannis la prezidențiale, dacă oponenții lui vor fi Dragnea și Tăriceanu.

”Nu au nicio șansă să câștige în fața lui Iohannis (Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu – n.r.). Tăriceanu are ceva notorietate, dar nu are suficienți susținători pentru a câștiga alegerile. Iar în cazul lui Dragnea, el singur aduce mai multă antipatie decât tot partidul la un loc”, a mai spus analistul.

Profesorul universitar mizează pe un al doilea mandat în dreptul lui Iohannis și pe un govern format din PNL și USR-PLUS, cu sprijinul UDMR și, dacă intră în Parlament, PMP.

”PSD nu are cum să câștige, pentru că anti-PSD-iștii din această țară sunt mult mai mulți decât PSD-iștii”, a conchis Alfred Bulai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *