Alimentarea cu electricitate, întreruptă în mai multe regiuni în Ucraina, în urma unor atacuri ruse masive

Sursa foto: Pixabay

Atacuri ruseşti masive au avariat ”grav” trei centrale termice ucrainene, în noaptea de joi spre vineri, s-au soldat cu morţi şi răniţi şi au obligat autorităţile ucrainene să întrerupă alimentarea cu energie electrică în mai multe regiuni, anunţă autorităţile ucrainene, care acuză Moscova de atacuri ”barbare” asupra reţelei energetice ucrainene, relatează AFP.

Forţele Aeriene ucrainene au anunţat că au distrus mare majoritate dintre 98 de rachete şi drone ruseşti – un număr foarte mare – lansate în acest nou val de bombardamente nocturne.

În raportul său zilnic, armata rusă a confirmat că a luat drept ţintă, pe timpul nopţii, infrastructuri energetice, dar şi ”apărări antiaeriene” ucrainene, cu rachete hipersonice şi drone.

Moscova şi-a intensificat atacurile aeriene împotriva Ucrainei în ultimele săptămâni, vizând mai ales infrastructuri energetice, ca represalii în urma unor atacuri ucrainene în regiuni ruse de frontieră.

POSIBILE CRIME DE RĂZBOI

În total, zece regiuni din întreaga Ucraină au fost vizate, iar şase persoane – inclusiv un copil – au fost rănite, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

Trei centrale termice ucrainene au fost avariate grav în urma unor tiruri ruseşti, a anunţat furnizorul de energe DTEK, fără să precizeze unde se află acestor acestor instalaţii.

”Ocupanţii au atacat trei centrale termice DTEK. Echipamentele au fost avariate grav”, anunţă într-un comunicat compania, precizând că iniginerii săi au reacţionat ”rapid”.

Franţa a denunţat vineri aceste atacuri ruseşti care au avariat cele trei centrale termice ucrainene, apreciind că acestea ”pot constitui crime de război”.

”Atacurile ruse care iau ca ţintă instalaţii de producţie de energie în oblasturile Dnipropetrovsk, Poltava şi Cerkasî confirmă că Moscova nu deviază de la strategia sa a terorii”, a denunţat Ministerul francez de Externe.

”Salutăm rezistenţa Ucrainei”, subliniază Quai d’Orsay, reiterând că Franţa şi partenerii săi susţin în continuare Ucraina.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: