Mâncare gătită din produse expirate, lângă mizerie şi printre excremente de rozătoare. Aceasta era meniul pe care cantina unui liceu din Timişoara îl punea la dispoziţie, zilnic, sutelor de elevi.
Vestea a ajuns şi la urechile comisarilor ANPC, care au făcut o vizită la unitatea de învăţământ, acolo unde au descoperit o multitudine de nereguli.
”Au fost identificate materii prime cu data limita de consum depăşită (expirate), stare termică schimbată; agregate frig neigienizate, cu depuneri de gheaţă, şi materii prime fără ambalaje originale şi fără elemente de identificare. Nu se monitorizează temperatura la spaţiile frig, tavan şi pereţi cu exfoliere de zugrăveală ca urmare a infiltraţiilor; excremente de rozătoare în blocul alimentar; cuptoare şi vesele neigenizate corespunzător şi strat de grăsime arsă. În spaţiul de depozitare vesela avea excremente de rozătoare, iar în lista meniu nu se menţionează produsele cu potenţial alergen”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest.
În urma verificărilor efectuate, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 15 mii de lei, iar cantina şcolii a fost închisă temporar până ce problemele vor fi rezolvate.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News