Alin Nica: De ziua PNL, aduc aminte liberalilor moştenirea simbolică a Brătienilor şi de lupta lor pentru democraţie

Sursa: foto Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul preşedinte al PNL Timiş Alin Nica s-a adresat foştilor săi colegi liberali, de ziua Partidului Naţional Liberal, şi le-a amintit de ”moştenirea simbolică a Brătienilor”. Nica s-a referit la ”lupta pentru democraţie, libertate şi dreptate”, dar şi la ”adevăratele valori liberale”.

”Astăzi, de ziua Partidului Naţional Liberal, aduc aminte liberalilor moştenirea simbolică a Brătienilor şi de lupta lor pentru democraţie, libertate şi dreptate. Ei ne-au arătat că adevăratele valori liberale nu pot fi trădate sau compromise pentru interese personale sau alianţe politice nefaste. Eu, Alin Nica, rămân fidel acestor idealuri şi m-am angajat să lupt pentru ele”, a scris Nica, vineri, pe Facebook.
Alin Nica mai spune că liberalismul autentic este pus sub semnul întrebării.
”Din păcate scriu acest mesaj într-un moment în care viitorul liberalismului autentic este pus sub semnul întrebării. Deciziile actualei conducerii de la Bucureşti, dominate de influenţe străine principiilor noastre fundamentale, m-au forţat să mă despart de PNL, dar nu şi de valorile liberale. Partidul Naţional Liberal nu este doar un nume, este o tradiţie şi o responsabilitate. Douăzeci de ani am fost membru PNL şi simt că am datoria de a proteja şi promova valorile liberale. Totodată vreau să mă asigur că rămân pe scena politică oameni dispuşi să fie în slujba cetăţenilor şi nu a jocurilor de culise.
Mulţumesc tuturor celor care, cu demnitate, îşi respectă angajamentul faţă de valorile autentice ale Partidului Naţional Liberal”, a mai scris Alin Nica.
Alin Nica a părăsit PNL, la începutul lunii aprilie 2024, după ce a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al PNL Timiş deoarece s-a opus alianţei cu PSD. Nica se află la primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi şi-a dorit şi un al doilea mandat pe această funcţie, dar şi-a dorit să candideze din partea PNL, acelaşi partid din care făcea parte când a fost ales în 2020. Numai că alianţa PNL cu PSD i-a încurcat planurile, la nivel naţional s-a stabilit că cel care va fi susţinut pentru această candidatură este un membru PSD (Alfred Simonis).
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: