Skip to content
Economie

Alin Nica (PNL), despre impozitul progresiv: Nu vom accepta derogări de la cota unică. Este o măsură populistă

tion.ro

Liderul PNL Timiş, Alin Nica, a declarat marţi seara, despre impozitul progresiv dorit de PSD, că nu s-a discutat în coaliţie şi că PNL nu va accepta derogări de la cota unică. El a menţionat că propunerea PSD este o măsură populistă şi nu i se pare o propunere raţională. Nu e în interesul ţării să amăgeşti populaţia cu surplusuri la venit care nu sunt sustenabile, a mai spus Nica.

”În primul rând nu a existat în acest moment în coaliţie o discuţie despre modificarea Codului Fiscal sau introducerea de noi taxe. PNL a introdus cota unică. Cota unică a adus mai mulţi bani la buget, s-a eliminat evaziunea fiscală, s-au scos la iveală acele venituri din zona gri. Premierul a spus în nenumărate rânduri că anul acesta nu va introduce noi taxe”, a spus liderul PNL Timiş la Profit News TV.

Potrivit News.ro, el a precizat că susţine în continuare cota unică. ”Nu vom accepta derogări de la această cotă”, a menţionat el. Despre acceptarea unor deduceri pentru cei cu venituri mici, Alin Nica a precizat că încă nu a văzut nicio variantă de discuţie. ”Vom discuta şi nu vom respinge din start orice variantă de discuţie”, a completat liderul liberal, arătând că este un pic ironic să menţionezi că de fapt nu mai e cotă unică, când aceste excepţii au fost făcute de Guvernele PSD, de-a lungul timpului.

Alin Nica a precizat că această deducere fiscală despre care vorbeşte PSD este ”o măsură populistă”. ”Sigur că este o măsură populistă, haideţi să vorbim deschis, şi am încercat să fiu mai diplomat dar nu mi se pare o abordare constructivă în contextul economic actual. Nu mi se pare o propunere raţională”, a spus Nica, adăugând că ”trebuie să spunem lucrurilor pe nume, dacă nu e în interesul ţării”.

”Nu e în interesul ţării să amăgeşti populaţia cu surplusuri la venituri care nu sunt sustenabile. Dacă economia are probleme, nu poate să susţină venituri mai mari, este foarte simplu”, a mai spus Nica. ”Dacă mai tăiem din venituri, prin ceea ce propun ei, vor fi şi mai puţine venituri la buget, atunci trebuie să vedem de unde scoate 3, 4 sau 5 la sută din PIB”, a afirmat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *