Skip to content
Politică

Alin Nica (PNL): Nu văd niciun motiv ca primarii PNL să plece din partid. La Timiş, nu vom rupe alianţa cu USR

tion.ro

Liderul PNL Timiş, Alin Nica, a declarat marţi seara că atât programul guvernamental Anghel Saligny cât şi Compania Naţională de Investiţii (CNI) vor fi gestionate de reprezentanţi ai PNL, şi că nu vede niciun motiv ca primarii PNL să plece din partid. Reacţia acestuia vine după ce, luni, PSD Giurgiu a anunţat că patru primari care candidaseră pentru liberali anul trecut s-au întors în partid.

Alin Nica a afirmat că în negocierile care s-au purtat între PSD şi PNL pentru guvern, s-a stabilit că la nivel local fiecare organizaţie îşi va stabili strategia privind alianţele. ”La Timiş, nu vom rupe alianţa cu USR care funcţionează foarte bine. La Timioara nu funcţionează foarte bine, colaborarea este întreruptă dar nu dorim să schimbăm politica de alianţe dacă proiectele pozitive vin de la PSD sau USR, le vom susţine”, a declarat liberalul la Profit TV.

Liderul PNL Timiş a precizat că nu se aşteaptă la ”un fenomen de masă, în privinţa plecării primarilor din PNL”. ”PNL este la guvernare, oamenii pleacă dinspre Opoziţie spre Putere. Anghel Saligny va fi gestionat de la secretar de stat PNL, la fel şi CNI-ul de un reprezentant PNL. Nu văd niciun motiv ca primarii PNL să plece din partid. Cine e la putere se presupune că are mai multe pârghii să ducă la sfârşit proiectele pentru cetăţeni, cum să pleci de la putere?”, a spus Nica, adăugând că la Giurgiu este un singur caz.

El a mai spus că, din experienţa sa, ”niciodată nu o să plece cu doi trei ani înainte de alegeri un primar de la Putere”. ”Vor fi multe proiecte în perioada următare. Ar fi absurd să dea cu piciorul la atfel de oportunităţi. De obicei, aceste migraţii politice se produc cu două trei săptămâni înainte de alegeri. Nu spun că nu vor fi în 2024, au fost şi de la PNL şi de la PSD tot felul de migraţii. Putem discuta de moralitatea migraţiei politice, dar ne-am obişnuit”, a mai comentat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *