Eu aș fi mers pe liste separate, inclusiv la europarlamentare, a declarat liberalul Alin Nica, în direct la Puterea Știrilor. Preşedintele PNL Timiş a susținut, însă, că înțelege „rostul unei cooperări a partidelor democratice în fața unui populism exacerbat, care reprezintă un pericol la nivel european”.
„Eu aș fi mers pe liste separate, inclusiv la europarlamentare, și asta a fost și rezerva mea atunci când m-am abținut la votul din Biroul Politic Național, pentru că știam la nivel local ce urma să facă PSD-ul Și iată că mie mi s-au confirmat aceste chestiuni. Însă, eu înțeleg rostul unei cooperări a partidelor democratice în fața unui populism exacerbat, care reprezintă un pericol la nivel european și mai ales la implicațiile Federației Ruse Ruse, în alegerile care se vor desfășura în întreaga Europă, nu doar în România, în acest an.
Această mișcare pe care cele două partide au făcut-o la nivel național, să nu credeți că a fost făcută din dragoste ideologică, a fost făcută în fața unui pericol pe care îl are de înfruntat întreaga Europă”, a declarat Alin Nica, în direct la Puterea Știrilor.
Amintim că PSD și PNL au votat în forurile de conducere să comaseze europarlamentarele cu localele și să aibă liste comune la alegerile pentru Parlamentul European. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat și calendarul pentru celelalte alegeri – prezidențiale în septembrie și parlamentare în decembrie.
Vicepreședintele social-democrat Mihai Tudose a justificat deciziile luate pe 21 februarie, în ședința Coaliției, cu o cercetare sociologică.
„Mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare dorește o continuitate a guvernării și o coerență a guvernării”, a spus Mihai Tudose.
Ce spun românii despre comasarea alegerilor
Cercetarea sociologică a fost realizată prin telefon de Avangarde pe 950 de subiecți cu două zile înainte de decizia Coaliției, în perioada 19-20 februarie, și are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%.
Potrivit sondajului, 53% dintre cei întrebați sunt de acord ca alegerile locale și europarlamentare să fie comasate. 35% resping această variantă, iar 12% nu pot aprecia.
La întrebarea dacă „Viitorul Guvern al României care se va forma după alegerile generale ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituțională și stabilitate politică?”, 66% dintre cei care au răspuns au spus că sunt de acord. 21% au spus „nu”, iar 13% nu pot aprecia.
În privința procentelor, dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar obține 31%, potrivit sondajului Avangarde. Rezultatele celorlalte partide ar fi PNL – 20%, AUR – 18%, Alianța Dreapta Unită (formată din USR, Forța Dreptei și PMP) – 15%, SOS – 8%, UDMR – 5% și REPER – 2%.
Autor
-
Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News