Skip to content
Politică

Alin și Dorin Cocoș, dar și fostul ministru Gabriel Sandu, audiați la DNA

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, precum şi fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, şi fiul lui, Alin Cocoş, sunt audiaţi miercuri la DNA, informează România TV.

știre în curs de actualizare

Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au fost trimişi în judecată, în data de 24 martie, în dosarul Microsoft.

Procurorii au reținut că în perioada 2004 – 2010, inculpatul Dumitru Nicolae a primit de la două persoane (denunțătoare) suma de 7,65 milioane USD în anul 2004, și respectiv suma de 2.700.000 euro în anul 2009, pentru a-și exercita influența asupra unor membri ai Guvernului României și funcționari din cadrul ministerelor implicate sau asupra unor persoane cu influență asupra acestora – Șerban Mihăilescu, cercetat într-un dosar disjuns (fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului), un om de afaceri cu influență asupra unor persoane din Guvern în anul 2004, Cocoș Dorin – persoană cu influență asupra unor membri ai Guvernului în anul 2009, astfel încât să asigure firmelor susținute de denunțători încheierea și derularea contractelor de licențiere Microsoft. Sumele de bani pretinse au fost transferate în contul Running Total Group, societate care aparține inculpatului Dumitru Nicolae, în baza unor contracte de consultanță ce atestă operațiuni comerciale fictive. Din contul Running Total Group Ltd., sumele de bani respective au fost virate în conturi de economii și investiții deschise pe numele inculpatului, nefiind efectuate operațiuni de disimulare a provenienței sumelor de bani,a circuitului acestora sau a beneficiarului real al acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *