Skip to content
București Știri locale

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Vom face eforturi pentru a proteja în primul rând personalul sanitar și cel didactic

Inquam Photos/Ilona Andrei

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a explicat că până la noi măsuri guvernamentale, acestea fiind în pregătire la Palatul Victoria, Prefectura va întreprinde și ea o serie de acțiuni. Oficialul a declarat vineri seară la postul B1TV că eforturile se vor concentra în primul rând pe a proteja personalul sanitar și cel didactic.

Am avut astăzi o ședință în acest sens, pentru a vedea care sunt măsurile pe care putem să le întreprindem la nivel local. Până în momentul în care vor apărea și măsuri pe care Guvernul le pregătește – și știm că sunt în pregătire aceste măsuri, și le vom implementa, dar până atunci vom face și noi o serie de acțiuni. Am investigat câteva lucruri și am pornit de la două categorii, și anume cele mai expuse categorii, personalul sanitar și personalul didactic.

Vom face eforturi pentru protejarea în primul rând a acestor două categorii și e absolut firesc pentru că personalul sanitar va fi din nou în prima linie, a dus greul și înainte și va fi expus, și de asemenea personalul didactic pentru că, lucrând cu copiii și știm foarte bine că o parte din ei nu pot fi vaccinați, trebuie să asigurăm protecția copiilor și evident și protecția cadrelor didactice”, a afirmat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei spune că a existat un chestionar adresat personalului sanitar și că, pe baza sa, vor fi întreprinse și o serie de acțiuni concrete. „Am avut un chestionar pe care l-am adresat categoriei de personal sanitar pe care o avem în vedere, să știm de ce personalul care a rămas nevaccinat a fost reticent la vaccin sau nu s-a vaccinat până acum.

Pe baza acestor informații pe care le-am cules prin chestionar, vom avea și o serie de acțiuni concrete, prima dintre ele fiind diseminarea de informații și discuții directe între specialiști și personalul medical care este pe postul de asistente sau infirmiere, sau brancardieri și care probabil că nu au avut acces suficient la informație. Aceasta va fi prima acțiune pe care o vom face”, a adăugat Alin Stoica.

El a precizat că nu a fost vorba despre un sondaj în sens științific. „A fost un chestionar, care a fost adresat și la care s-a răspuns benevol, iar răspunsurile respective le folosim tocmai pentru a putea să avem o imagine despre motivele pentru care nu s-au vaccinat, dar doar în cazul acestei categorii. Nu vorbim de toată populația Bucureștiului”, a adăugat prefectul Alin Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *