Skip to content
Politică

Alina Bica a izbucnit în plâns după ce fostul ei consilier și-a retras denunțul

Ionuţ Mihailescu, consilier al Alinei Bica în perioada când magistratul ocupa funcţia de şef al DIICOT, a declarat luni, în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă, că nu mai susţine denunţul făcut la DNA.

Luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc un nou termen în procesul în care Alina Bica, Horia Simu şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, sunt judecaţi pentru fapte de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu.

În faţa judecătorilor, Mihăilescu s-a opus să depună jurământul şi a precizat că nu îşi mai susţine declaraţia dată la DNA, în faza de urmărire penală.

Bărbatul a motivat că este inculpat alături de Bica într-unul dintre dosarele ANRP, că a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei în acel caz şi că orice ar spune despre fosta şefă a DIICOT ar putea fi folosit împotriva lui în respectiva cauză. După această menţiune, Ionuţ Mihăilescu a părăsit imediat sala de judecată.

Procurorul DNA prezent la proces a cerut judecătorilor ca în cazul lui Ionuţ Mihăilescu să se „consemneze două infracţiuni- mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului „, solicitând totodată ca încheiera de şedinţa să fie trimisă la DNA pentru continuarea cercetărilor.

Prezentă în sală, Alina Bica a început să plângă când a luat cuvântul în faţa judecătorilor.

„Ascultându-l pe Mihăilescu că a încercat să facă orice să stopeze celălalt dosar (n.r dosar ANRP)…am făcut 52 de zile de arest, pe baza acestui denunţ. Vine acum cu tupeu să spună asta?! Cum e posibil ca nimeni să nu reacţioneze. Şi-a bătut joc de viaţa mea”, a spus Alina Bica în sala de judecată, potrivit gândul.info.

Ionuţ Mihăilescu este principalul denunţător în dosarul în care Alina Bica şi Şerban Pop sunt acuzaţi de DNA că au primit mită de la omul de afaceri Horia Simu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *